Lördagen den 9 Februari utfördes en bildbedömning av några av oss i Österlens Fotoklubb. Klubben hade tagit sig på att göra detta till Fotoklubben Zoom som arrangerar en stor fototävling som heter ”Närkes Bergsslagsfoto 2013. Klassen som vi fick i uppdrag att jobba med var svart/vit påsikt utan tema.
Vi började kl.10.00 på förmiddagen och med lite kaffepaus och en pizza lite senare var vi färdiga för hemfärd ungefär kl.17.00. Hårt arbete men väldigt skoj och givande. När vi öppnade lådan med bilder var det första vi tänkte Oj…..detta blir inte lätt, ser ut till att vara många bra bilder.
Vi skulle placera de 25 första med kommentar och resterande bilder skulle delas upp i grupper om fem med rangordning av grupperna. I varje grupp placerades sedan resterande bilder utan inbördes rangordning.
Det blev mycket diskussioner som det ska vara vid en bildbedömning och det man tyckte om en bild i början förändrades både till positivt och negativt efterhand.
En del bilder låg i topp i början men föll neråt när andra istället då jobbande sig uppåt.
Kan bara säga att man lär sig mycket genom att titta på andras bilder och få fram konstruktiv kritik. Så jag hoppas att fler vågar sig på detta arbete, men man ska inte vara fler än fyra eller max fem stycken,
annars blir det svårjobbat.

Alla bilder tagna av Björn Löfgren