Årets bilder för 2014 är utsedda. Klubben samlar alla bilder som deltagit under ett år i klubbtävlingarna och skickar dem till bedömning till någon annan fotoklubb. Det är Grängesbergs Fotoklubb som har bedömt våra bilder för 2014.

Årets bild- Digital klass: Göran Kindwall

Bild nr 4 på hamnen i kvällsljus vann med förkrossande majoritet. Den fick 25 poäng och närmast därefter 9 p.
Bilden är en väl tagen kvällsbild, stativ naturligtvis, annars hade den inte varit så knivskarp. Laserljuset (som jag gissar att det är) är pricken över i-et. Den i övrigt ganska trista och intetsägande himmelen får ett spännande innehåll.

 

Årets bild-påsikt färg: Jonas Axelson

Bild nr 4 vann även här dock med betydligt mindre marginal. Den fick 16 p medan tvåan fick 14. Vi anser att en Årets bild skall vara något som fångar betraktaren direkt, det gjorde hunden. Blicken rakt in i kameran, skärpan sitter, bakgrunden visar miljön utan att på något sätt vara störande. Hunden har badat och säkert sprungit omkring, han/hon flåsar efter ansträngningen. Bilden tagen i exakt rätt ögonblick, tur eller skicklighet, vem vet, det blev jäkligt bra iaf.

 

Årets bild- påsikt svartvitt: Yvonne Dresler

Bild nr 11 med kor vi övergångsställe blev valet. Här var det betydligt svårare, det blev målfoto! Vinnaren fick 10 p, därpå var det 9 p, 8 p, 8 p, 6 p, 6 p. Ingen av de röstande hade bilden som 1:a men 5 andraplaceringar räckte för vinst. Bilden är tekniskt helt ok men jag gissar att det humoristiska i bilden tilltalar. Det ser ju faktiskt ut som om korna väntar på grön gubbe.