Fotoklubben med bilden i fokus

Program för hösten 2022
Vi är på Skeppet vid Marint Centrum hamnen, som vanligt kl.19.00 om inget annat anges.

I klubbtävlingen påsikts bild och digital bild kan man tävla valfritt med svart/vitt
eller färg.
Om inget annat anges.
Påsiktsbilder ska alltid vara i max A4 format.

17/8 Digital bild utan tema.
Kortkurs: Bildförhållande, hur hanterar och ändrar jag det?

31/8  OBS denna kväll träffas vi på Vuxenskolans lokal på Mossgatan 1, där Fotoentusiasterna håller till.

Påsikt, kollektion 3 – 5 bilder, samma bild samma vinkel, bara olika ljussättning.
Kortkurs: Hur exportera en bild för webben, 900 x 900 pixlar och max 200 kB stor?

14/9 OBS denna kväll träffas vi på Vuxenskolans lokal på Mossgatan 1, där Fotoentusiasterna håller till

Digital bild med tema, Möte.
Kortkurs: Ändra en bild till 300 PPI med en viss storlek.

28/9 OBS denna kväll träffas vi på Vuxenskolans lokal på Mossgatan 1, där Fotoentusiasterna håller till

Påsikt utan tema.
Genomgång bildspel. Hur gör jag för att få till ett bra bildspel på 4 min. Träning inför riksfoto.
Eventuell kortkurs, hur sätter jag ihop fler bilder till en?

29/9 Klubbkampen
Denna kväll åker vi och besöker Ystads fotoklubb för vår traditionella klubbkampstävling.
Vi samlas vid skeppet och åker därifrån kl.18.15

12/10 Digital kollektion, 3 – 5 bilder. Träning inför riksfoto. Du ska ha separata bilder och en bild med alla.
Kortkurs: Hur stor bild kan jag skriva ut från min kamera?

26/10 Påsikt med tema Lång slutartid, ska synas på bilden att det är så.
Kortkurs: Genomgång av histogram.

9/11 Bildspel (max 4 min) digital redovisning och tävling.

23/11 Digital bild med tema, Något från köket.
Besök av extern föreläsare.

7/12 Avslutning. Tävling, Sämsta bild i tagningsögonblicket, får inte bearbetas.