Program för våren 2020
Vi är på Österlens museum som vanligt kl.19.00 om inget annat anges.

I klubbtävlingen påsikts bild och digital bild kan man tävla valfritt med svart/vitt
eller färg.
Påsiktsbilder ska alltid vara i max A4 format. förutom den 8/4 då det är fri storlek.

15/1 Klubbtävling: Påsiktsbild fritt tema
Vi går igenom hur man ska göra för att ladda upp bilder till vår hemsida när vi tävlar i vår klubbtävling.
Krister håller en genomgång om Riksfototräffen.

22/1 Extramöte: Inlämning av påsiktsbilder till Riksfotoutställningen.

29/1 Klubbtävling: Digital bild tema – 1 st. glasflaska.
Tomas Svensson visar bilder från en av hans många resor.
Genomgång av att vi kommer att skicka ut en bild som alla ska behandla fritt till klubbtävlingen den 26/2.

12/2 Klubbtävling: Påsiktsbild tema – HDR effekt
Praktisk övning av focus stacking (fokus gaffling), ta med kamera och stativ (om man har) och något eller några objekt att fotografera.

26/2 Klubbtävling: Digital bild tema – tidigare utskickad bild som behandlats.
Krister kommer ännu en gång att visa hur han jobbar i Nik Collection med modulen Silver Efex pro 2 för att konvertera sina bilder till svart/vit.

11/3 Klubbtävling: Påsiktsbild tema – vind
Denna kväll är det även “Vänd upp” så ni ska ha med två bilder av temat och efter vi kört
vänd upp så väljer ni ut den bild som ni vill deltaga i klubbtävlingen med. I vänd upp,
blandas bilderna och vi får två bilder var som sedan varje person ska ge sin kritik på. På
detta sätt tränar vi oss i att prata om bilder och ge konstruktiv kritik.

25/3 Klubbtävling: Digital bild tema – sagolik
Hong Kong bilder från sommaren 2019 av Krister Andersson

8/4 Fotograf Ian Smith, boende i Baskemölla besöker oss denna kväll.
Han kommer att berätta om sitt fotograferande och så klart visa alla sina fina bilder.
Han är ambassadör för Olympus i Sverige
Här är länkar som ni kan kolla på.

olympuspassion.com/2020/01/17/lost-in-osterlen-sweden

iansmithfotografi.com

22/4 Årsmöte
Utnämning av årets bild för 2019 (som en utomstående fotoklubb väljer från de bilder som placerat sig i klubbtävlingen under 2019)
Filmvisning av en fotodokumentär.

6/5 Klubbtävling: Digital bild tema – nattfotografering, minst 10 sekunders exponering.

20/5 Kvällsutflykt, med specifika regler som vi återkommer till.

3/6 Klubbtävling:Påsiktsbild tema – övergivet
Sillaplanket genomgång, son vanligt blir det svart/vita bilder i A2 format stående.

17/6Avslutning, tid och plats återkommer vi med.